Alles wat je wil weten over coöperatief wonen in één Geuzenhuis!

Beschrijving

Hoe ver staan we met coöperatief wonen in België vandaag? Hoe halen we geld op voor onze wooncoöperatie? Deze en veel meer vragen worden beantwoord op de Inspiratiedag Coöperatief Wonen en dat op 7 december in het Geuzenhuis in Gent.
Interesse? Schrijf je hier in.

Inspiratiedag Coöperatief wonen

Coöperatief wonen leeft. Een veranderende samenleving, maatschappelijke uitdagingen, en het potentieel van wooncoöperaties om hen te beantwoorden komt na een eeuw aan merites in het buitenland steeds meer in het vizier in België.

Op de Inspiratiedag coöperatief wonen op zaterdag 7 december 2019 worden bestaande en startende wooncoöperaties en geïnteresseerde burgers en professionals uitgenodigd om samen een stap verder te zetten in het kwaliteitsvol opschalen van dit woonmodel.

Naast een stand van het land en een verslag van een recent studiebezoek aan Zürich en een introductie tot het financieren van wooncoöperaties voorziet de dag drie focusgroepen:

  • Waarom kiezen voor een wooncoöperatie?
  • Hoe financier je een wooncoöperatie (opstart/verwerven en onderhouden van panden)?
  • Hoe realiseer je betaalbaarheid in een wooncoöperatie?

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor 2 van deze focusgroepen.

De deelnameprijs is 35 euro voor de ganse dag (inclusief lunch en netwerkmoment). Deze inspiratiedag vindt net zoals vorig jaar plaats in het Geuzenhuis in Gent (klik hier voor de bereikbaarheid). Inschrijven kan tot en met 1 december.