SAMEN VOOR EEN GROENER MECHELEN

Nog nooit zochten we samen zoveel de natuur op als bron voor rust, ontspanning en samenzijn. Straten liepen leeg, bossen bomvol! 

Zouden we diezelfde rust kunnen binnenbrengen in onze eigen stad als onze straten groener zijn? Naast rust leveren ontharde voortuintjes, groene gevels en bomen ook een mooiere stad, een grotere biodiversiteit, een verkoelend effect en een betere luchtkwaliteit op. Omwille van deze voordelen wil Klimaan vanaf 2021, Mechelen stelselmatig omvormen tot een groene stad. Dit doen we met project ‘Klim(t)aan je Gevel’! Wij zullen elke Mechelaar ondersteunen bij het ontwerpen en aanleggen van een geveltuin. Wij voorzien alle nodige informatie en bekijken samen met jou welke geveltuin het best bij jouw huis past. 

Scroll snel naar beneden en kijk waarbij wij jou kunnen helpen in het realiseren van je eigen geveltuin.

ONZE AMBITIE

In dit project trachten we jullie Mechelaars massaal te overtuigen om een eigen geveltuin aan te leggen.  Hierdoor creëren we meer groen in het straatbeeld, wat de stad aangenamer en leefbaarder maakt. Geveltuinen hebben ook een impact op tal van andere aspecten gerelateerd aan een beter klimaat. Denk maar aan een verhoogde opname van fijnstof en dus een betere luchtkwaliteit binnen de stad. Meer bloemen en planten in de stad dragen dan weer op een positieve manier bij aan de biodiversiteit. Ze trekken meer vogels, bijen en tal van andere insecten aan. Klimplanten zorgen daarenboven in de winter voor het niet snel afkoelen van je woning en in de zomer blijft je huis koeler. Tot slot kunnen we bij een aanpak op stadsniveau een buffer creëren tegen het stedelijk hitte-eilandeffect dat ook in de toekomst aanwezig zal zijn door de zomerse hittegolven.

NIEUW: Workshop geveltuinen!

Een groene buffer aan je voordeur en een streling voor het oog!

Wil jij ook zo’n mooi geveltuintje maar heb je geen idee hoe eraan te beginnen?

Geen nood, Klimaan organiseert 2 workshops!

Wanneer en waar? Zondag 15 oktober van 9u30 – 14u in de Dijkstraat

Wanneer en waar? Zondag 12 november van 9u30 – 14u in de Generaal de Ceuninckstraat

Kostprijs: 5 euro (lunch en werkmateriaal inbegrepen)

Wat neem je mee? Handschoenen en je groene vingers

Verkocht? Inschrijven is verplicht en doe je door te mailen naar geveltuin@klimaan.be (wees snel, plaatsen zijn beperkt!)

 

BENIEUWD NAAR MEER?

Klik dan snel door op onderstaande logo’s en laat je inspireren

Zit je met een specifieke vraag?

    Klim(t) een project in samenwerking met