Dit evenement is voorbij

Bond Beter Leefmilieu : Met welke methodieken maakt jouw organisatie het verschil ?

Start
25/11/2021 15:00
Einde
25/11/2021 17:00

Categorie:

Status

Details

Beste,

Vlaanderen telt flink wat milieu- en natuurverenigingen én andere organisaties en instellingen die elke dag succesvol ijveren voor een duurzame toekomst. Ze doen dat met een brede waaier aan actiemethodes: van de barricades beklimmen over community’s oprichten tot eigen studiewerk voorstellen in het parlement.

Wil ook jij met jouw organisatie het verschil (blijven) maken? En ontdekken welke actiemethodes voor jouw doel geschikt zijn? Laat je inspireren tijdens onze volgende sessie van Connect2Change! Vijf gedreven voorvechters voor het leefmilieu delen er hun ervaringen, tips & tricks.

Sprekers

Danny Jacobs is algemeen directeur bij Bond Beter Leefmilieu. Sinds jaar en dag zet hij diverse milieuthema’s op de politieke agenda in Vlaanderen.

Joeri Thijs is campagnemedewerker en woordvoerder van Greenpeace. Achter en voor de schermen heeft hij al aan talloze mediagenieke acties en campagnes meegewerkt.

Dennis Hermans coördineert aan de Vrije Universiteit Brussel het project ‘De Wereld Heeft Je Nodig’. Onder deze noemer engageert de VUB studenten, alumni en medewerkers rond duurzame ontwikkelingsdoelen. Daartoe worden verschillende methodieken ingezet: lezingen, workshops, projecten, community’s…

Tris Segers is actief lid bij Klimaan. Deze Mechelse burgerbeweging ijvert voor een duurzame en klimaatneutrale samenleving, met oog voor het sociale aspect. Burgers werken samen rond de thema’s energie, grond, water en lucht en realiseren concrete projecten op het terrein.

Fien Louwagie is community manager bij EVA.
Ze zet zich samen met haar collega’s en tal van vrijwilligers in om veggie in zo veel mogelijk keukens te introduceren. Ze doen dat via toegankelijke en hippe campagnes zoals Donderdag Veggiedag en de VeggieChallenge.

Al deze experts vertellen je onder meer:

  • Hoe je een actiemethode kiest in functie van je doelstelling en doelpubliek.
  • Hoe we ook in de toekomst veranderingen kunnen blijven teweegbrengen.
  • Hoe de milieubeweging de afgelopen 50 jaar heeft kunnen wegen op de agenda.
  • Wat het belang is van samenwerking tussen organisaties.

Wil je dit gratis webinar niet missen?

Donderdag 25 november van 15 tot 17 uur