Dit evenement is voorbij

Flush Free : Maak de kringloop rond met een composttoilet

Start
15/05/2022 09:30
Einde
15/05/2022 16:30

Categorie:

Status

Details

Deze activiteit is in samenwerking met Villa VanZelf en wordt  gegeven door Marc Van Hummelen.

Je kan inschrijven voor de lezing in de voormiddag, kostprijs 16 euro per persoon. Maximum acht deelnemers kunnen inschrijven voor de hele dag en in de namiddag blijven voor de bouwsessie. Infosessie de hele dag en materiaal komt op 200 euro per persoon die een toilet maakt. Maak je met 2 personen 1 toilet dan betaal je 216 euro voor een hele dag.

Vooraf inschrijven via info.mechelen@velt.be.
Voormiddag: Flush Free Kennismaking (9u30u tot 12u00) 

Compost en toilet, een pracht van een combinatie! Met een composttoilet herwaardeer je je eigen afval tot compost, een uiterst waardevolle grondstof. Bovendien bespaar je vele liters op je waterverbruik. In plaats van de zware milieubelasting en hoge waterrekeningen verbonden aan een doorspoeltoilet levert een composttoilet dus vooral voordelen op. Marc zet de voor- en nadelen op een rijtje en legt uit hoe het proces precies werkt en hoe je een composttoilet praktisch gebruikt.

Namiddag: Flush Free Werkmiddag (12u30 tot 16u30, kan iets uitlopen) 

Onder deskundige begeleiding zelf een composttoilet te maken voor bij je thuis. Er wordt gebouwd op basis van een standaard model. Op het ruggedeelte kan je je creativiteit de vrije loop laten. Alle materialen worden daarvoor voorzien en je krijgt er een (plastic) start-emmer bij. Aan het einde van de dag beschik je dus over alle theoretische en praktische bagage én een gebruiksklaar toilet! Zelf moet je alleen nog zorgen voor strooiselmateriaal en een compost-site en je kan Flush Free gaan leven.

Locatie : Tivoli (kinderboerderij) – Antwerpsesteenweg 94, Mechelen