Mei plasticvrij: Maak zelf je natuurlijke schoonheidsproducten

Beschrijving

Crèmes, zalfjes, lotions, … iedereen heeft er wat van in zijn kasten staan. Maar in je keuken zijn vaak al een paar basisingrediënten te vinden om je eigen natuurlijke schoonheidsproducten te maken. Een workshop vol tips om jezelf te verwennen voor een fractie van wat schoonheidsproducten in de winkel kosten.

We bekijken eerst de ingrediënten en nadien gaan we zelf aan de slag. Je kan naar huis gaan met je eigen deo, tandpasta, bodylotion of lippenbalsem. Ieder mag één product maken.

Praktische info:

We raden aan om met het openbaar vervoer naar Mechelen te komen, aangezien er ‘s avonds weinig parkeerplaats is in de straat. Je kan wel altijd parkeren in één van de parkeergarages in de buurt.

Over de begeleiding:

Als mama van 2 kinderen en leerkracht in een Brusselse school mag ik iedere dag nog nieuwe dingen bijleren.
Ook tijdens de workshops rond kruiden is het de bedoeling dat we allemaal iets nieuws te weten komen.
Kruiden zijn zoveel meer dan smaakmakers, en vaak zijn we dat een beetje vergeten. Veel van de kruiden die je kunnen helpen groeien gewoon in je nabijheid, maar we weten het niet meer of herkennen ze niet meer.
Mijn doel is dan ook om de natuur en al zijn mogelijkheden weer wat dichter bij de mensen te brengen. En die mogelijkheden zijn zo enorm! Van schoonheid tot schoonmaak, langs natuurlijke apotheek tot voedingsmiddel.
Ik hou van interactieve sessies waar iedereen zijn vragen kan stellen en zijn ervaringen kan delen.