Natuurpunt Warme Winteravonden – Meer groen? Zelf doen!

Beschrijving

Popel je om zelf aan de slag te gaan en stadsnatuur te maken? Op deze avond kom je te weten welke mogelijkheden er allemaal zijn. We maken je wegwijs in leuke voorbeeldprojecten, mogelijke subsidies en organisaties die jou kunnen helpen met je project! Trek je stoute werkhandschoenen aan en kleur de luchtfoto van Mechelen wat groener in.

Sprekers

Geert De Blust (INBO en UA)
Geert De Blust is ecoloog en vooral geïnteresseerd in de manier waarop we individueel en als samenleving kunnen ontwikkelen zonder de natuur daarbij te schaden. In zijn werk aan het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek en de Universiteit van Antwerpen en in zijn vrije tijd was en is hij daarom veel bezig met natuurbehoud, natuurbeheer en ruimtelijke ordening. En dat zowel buiten als binnen de stad. Onderzoek doen, daarover vertellen en schrijven, is wat hij graag doet. Meer natuur in de stad is nu het doel.

Veerle Herssens (RLRL)
Veerle werkte, na haar studies als biologe, mee aan het natuurrapport over de Hagelandse heuvelruggen bij de KUL departement Ecologie, Evolutie en Biodiversiteitsbehoud. In haar vrije tijd gidste ze in de Kesselse Heide. Bij Regionaal Landschap Rivierenland specialiseerde Veerle zich in het vergroenen van voortuinen, speelplaatsen en bedrijventerreinen. Vandaag werkt ze als provinciaal natuurdeskundige voor provincie Antwerpen aan milieueffectenrapporten, vergunningen en ruimtelijke processen. Veerle haar motto luidt: “elke viekante meter groen telt”!

Programma

19u30 – 20u00 bar
20u00 – 22u00 lezing
22u00 – 22u30 bar

Organisatie: Natuurpunt

Deze lezing is de 6de uit een reeks van 6. Het totaaloverzicht vind je hier.
Het format werd gebasseerd op het gelijknamige concept van onze goede vrienden van VHM.
Deze reeks kwam tot stand in nauwe samenwerking met KlimaanMest en RLRL.

Gesubsidieerd door Mechelen Klimaatneutraal.