Dit evenement is voorbij

Omrijk – 48 om de toekomst te herdenken

Start
24/06/2022
Einde
26/06/2022
Adres
Domein Roosendaal - Rozendaal 5, Sint-Katelijene-Waver   Bekijk Map

Categorie:

Status

Details

Hoeveel is genoeg? Wat heeft waarde voor ons? Waarom willen we vaak (te) veel? Waarom verdragen we dat sommigen te weinig hebben? Hoe ziet een economie eruit die welzijn centraal zet in plaats van steeds meer? Wat als genoeg onze leidraad is wanneer we herdenken hoe we leven, eten, wonen, werken, maken, consumeren? Die prikkelende vragen staan centraal in een experiment dat Omrijk heet.
GA JE MEE NAAR OMRIJK?
WAT
Omrijk is een experiment van 48u met 50 “veranderaars”. Zij werken samen vanuit hun persoonlijke ervaringen, (behoefte aan) kennis over ontgroei, de dynamiek van burgercollectieven, ideeën uit de commons beweging, socio-culturele praktijken, ondernemerschap… aan ideeën voor een goed leven binnen de grenzen van mens en planeet. Ze wisselen kennis, inspiratie en goede moed uit.
Verschillende “gidsen” en inspiratoren zullen het voortouw nemen in workshops, talks, ervaringen… met kleine groepen. De vorm van de workshops varieert, maar elke workshop laat ruimte voor een actieve bijdrage van de deelnemers. Er is ook witruimte in het programma, een Open Space. Dat is een veilige ruimte waar elke deelnemer zelf “gids” of inspirator kan worden en samen met anderen ideeën of acties kan uitwerken.
DOEL
Het doel van het project is om vanuit verschillende ervaringswerelden een gedeeld en doorleefd verhaal te ontwikkelen over een samenleving) van genoeg. Het verhaal van Omrijk is aan het einde van het weekend zeker nog niet uitverteld…
VOOR WIE
Iedereen die zich wil onderdompelen in hoopvolle toekomstscenario’s en daar mee aan wil bouwen, want elke deelnemer aan dit weekend is ook een actieve bijdrager.
We willen ook deelnemers met kinderen hartelijk welkom heten op Omrijk. Voor kinderen (3-12) willen we het systeem van “bijspelen” of Cokido toepassen, waarbij ouders in beurtrollen samen kinderopvang organiseren. De organisatoren van Omrijk zorgen op hun beurt voor enkele kinderactiviteiten en spelmateriaal.
WIL JE DEELNEMEN
Heb je interesse om deel te nemen?
Je kunt je inschrijven via dit formulier: https://podio.com/webforms/27338370/2109505
Heb je nog vragen? Stuur gerust een e-mail naar Caroline Van Peteghem via caroline@detransformisten.be.
PARTNERS
In dit project werkt De Transformisten samen met Onbetaalbaar, Pulse Transitienetwerk, Sídhe, Commons Lab, Karma Business en andere organisaties