Soirée Carré: Plannen voor plaats

Categorie:

Beschrijving

Elke 1ste donderdagavond van de maand (behalve 1 november) organiseert ARSENAAL/LAZARUS in Museum Hof van Busleyden Soirée Carré, een reeks lezingen, gesprekken en workshops omtrent De Grond der Dingen.

Op de 3de Soirée Carré laten we ons inspireren door de film ‘Plannen voor plaats’, een documentaire van Nic Balthazar. Daarin legt de Vlaamse Bouwmeester uit hoe wij meer ruimte kunnen maken voor mens en natuur. We worden meegenomen op een tocht langs Vlaamse wegen, dorpen en steden op zoek naar vernieuwende ruimtelijke projecten en frisse ideeën over de inrichting van onze leefomgeving.

In het tweede deel van de avond toetsen we de thema’s uit de documentaire aan Mechelen. Hierbij gaan we actief in gesprek volgens de methode van Deep Democracy. Welke thema’s uit de film raken ons? Welke behoeftes leven in Mechelen? Welke oplossingen worden hier gevonden? Welke voorstellen uit De Grond der Dingen kaarten vergelijkbare onderwerpen aan? Tom Depuydt ondersteunt ons inhoudelijk bij deze zoektocht vanuit zijn kennis als diensthoofd stadsontwikkeling. Coach Ylva Berg begeleidt het interactieve gedeelte van de avond.

Deelname is gratis, maar schrijf je vooraf in op de website van ARSENAAL/LAZARUS (beperkt aantal plaatsen). Deelnemers van Soirée Carré mogen de dag zelf ook het museum gratis bezoeken tussen 10u en 22u.