Start leesgroepje rond “Actieve hoop. Hoe de chaos onder ogen zien zonder gek te worden”.”

Categorie:

Beschrijving

Leesgroepje  rond “ACTIEVE HOOP. Hoe de chaos onder ogen zien zonder gek te worden?” van Joanna Macy en Chris Johnstone.

Heb je nood aan verbinding en kracht om een positieve bijdrage te leveren aan onze dolgedraaide wereld? Dan kan “Actieve hoop” je inspireren….

Met een groepje van max 12 mensen komen we om de 3 weken op donderdagavond samen en bespreken we een hoofdstuk uit het boek. We staan stil bij hoe de inhoud van dit hoofdstuk  ons eigen leven raakt. Waarmee wil/kan ik zelf aan de slag? (methode contemplatieve dialoog)

“De omvang van de uitdagingen waar we als mensheid mee geconfronteerd worden, is voor velen moeilijk te bevatten. Actieve hoop laat zien hoe we te midden van een planetaire noodsituatie de moed en de kracht kunnen verzamelen om met deze crisis om te gaan.
De auteurs laten je in dit boek kennismaken met het ‘Werk dat weer verbindt’, een praktische methode waarmee je je kan bevrijden van de machteloosheid en moedeloosheid tegenover de omvang van de problemen die op ons afkomen. Hun werkwijze bevat elementen uit de mythologie, moderne psychologie, spiritualiteit en holistische wetenschap en geeft je hanteerbare instrumenten om de chaos waarin we zitten onder ogen te zien en een actieve rol te spelen in de ‘Grote Ommekeer’. Deze Grote Ommekeer is de context van ons leven. Daarin voltrekt zich de transitie van een industriële groeimaatschappij naar een levensondersteunende samenleving.  Actieve hoop laat ons zien hoe we daaraan een wezenlijke bijdrage kunnen leveren …”

Aantal pagina’s: 288
Vertaling: Jeanneke van de Ven
Verschijningsdatum: 17 oktober 2016
Uitgeverij Waerbeke

Waar: Vrouwvlietstraat 23 in Mechelen (op 1,6 km van het station Nekkerspoel)
Wanneer: donderdag 24 oktober, 14 november, 12 december. Telkens van 19u30 tot 21u45.

Graag vooraf inschrijven (voor 15 oktober), gratis (vrije bijdrage tvv klimaatorganisatie)

Begeleiding: Marleen Vaeremans en Virginie Platteau

Max aantal deelnemers: 12. Van harte welkom!

Voor inschrijving: marleenvaeremans@gmail.com