Natuurpunt Warme Winteravonden – Het verborgen leven van planten

Beschrijving

Planten ‘kozen’ voor een radicaal andere levenswijze dan dieren. Een plant dient ter plekke te overleven, terwijl een dier zich verplaatst. Dit maakt dat planten ook totaal anders opgebouwd zijn dan dieren. Door hun anders zijn, ontsnappen planten vaak aan onze aandacht en erkennen we te weinig dat planten, net als dieren, levende wezens zijn.

In een poging om hieraan te verhelpen, zijn er de laatste jaren enkele opvallende boeken verschenen. Hier krijgen planten soms bijna menselijke eigenschappen toegekend. Gaat dit te ver, of staan planten en dieren dichter bij elkaar dan we denken?

Spreker

Peter Roels is  plantkundige van opleiding en werkt op de educatieve dienst van Plantentuin Meise. De missie van de Plantentuin is drieledig: planten ontdekken, onderzoeken en beschermen. Met deze kennis willen ze samen bouwen aan een duurzame toekomst. Zijn rol bestaat er hierbij in om een link te leggen tussen plantenkennis en publiek. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met natuur- en landschapsfotografie, reizen en tuinieren.

Programma

19u30 – 20u00 bar
20u00 – 22u00 lezing
22u00 – 22u30 bar

Organisatie: Natuurpunt

Deze lezing is de 1ste uit een reeks van 6. Het totaaloverzicht vind je hier.
Het format werd gebasseerd op het gelijknamige concept van onze goede vrienden van VHM.
Deze reeks kwam tot stand in nauwe samenwerking met KlimaanMest en RLRL.

Gesubsidieerd door Mechelen Klimaatneutraal.