Dit evenement is voorbij

Warme winteravond in het Rivierenland : Biodiverse tuinen om van te smullen

Start
19/10/2021 20:00
Einde
19/10/2021 22:00
Adres
Het Predikheren, Goswin De Stassartstraat 88, Mechelen   Bekijk Map

Categorie:

Status

Details

De lokale biodiversiteit staat onder grote druk. Vlinders verdwijnen, wilde bijen zoemen minder luid en vogels en kleine zoogdieren vinden te weinig voedsel en natuurlijke schuilplaatsen. Tot overmaat van ramp wisselen extreme waterschaarste en wateroverlast elkaar steeds vaker af wat onze natuur allerminst ten goede komt. Gelukkig kunnen wij de biodiversiteit zelf een handje toesteken. Samen beschikken wij immers over 8% van het grondoppervlak in Vlaanderen.

Tijdens de Warme Winteravond: Biodiverse en eetbare tuinen, sprokkel je ideeën om jouw tuin stap voor stap biodiverser en aantrekkelijker te maken.

Er is immers niets heerlijker dan ‘snoepen’ uit eigen tuin en dat het het hele jaar door. Velt en Regionaal Landschap Rivierenland geven je tal van tips om zowel in grote als in kleine tuinen eetbaar groen te integreren.  Wil je graag een stukje groen omtoveren tot beleefgroen? Creëer een kleurrijke, eetbare siertuin met bessen, een fruithaag en diverse gekleurde bladkolen, aangevuld met eetbare bloemen. Velt-lesgeefster Annick Hollebeke, geeft je heel wat tips om in jouw tuin aan de slag te gaan.

Na de lezing zal ze jullie laten proeven van het vele lekkers uit haar tuin dat ze heeft verwerkt tot o.a. zoetzure curry courgette hapjes, bessenconfituren, fruitjenevers, gedroogde  appeltjes, cramailotte, rozensiroop, ingemaakte kweeperen, tisane van vlierbloesem, frambozenazijn enz.

Laat je alvast verleiden en vul jouw lijstje met tuinvoornemens aan voor 2021-2022.

Aarzel niet en schrijf je in op deze verrukkelijke Winteravond

Spreker: Annick Hollebeke (Velt)
Van-tot: 20u00 tot 22u00
Inschrijven: vereist : https://www.natuurpunt.be/agenda/warme-winteravond-het-rivierenland-biodiverse-tuinen-om-van-te-smullen-49082/subscribe
Deelname: gratis

Home