Dit evenement is voorbij

Warme winteravond in het Rivierenland : Ignace Schops’ inzichten voor Natuurpark Rivierenland

Start
16/11/2021 20:00
Einde
16/11/2021 22:00
Adres
Arsenaal, Hanswijkstraat 63, Mechelen   Bekijk Map

Categorie:

Status

Details

In 1990 werd in Vlaanderen het eerste nationaal park onder de doopvont gehouden: Nationaal Park Hoge Kempen. Vlaams natuur- en milieubeschermer Ignace Schops stond er mee aan de wieg van dit succesvolle project. Als begiftigde spreker en door de wol geverfd directeur van het nationaal park, komt hij op deze Warme Winteravond zijn inzichten en succeservaringen met ons delen.  Eén van zijn talenten bleek natuurbeleid goed in economische termen te kunnen vertalen, een taal die politici en bedrijfsleiders begrijpen.

In het Rivierenland gingen natuurverenigingen en gemeenten het voorbije jaar een gebiedscoalitie aan ter oprichting van Natuurpark Rivierenland. Onze ambities zijn groot: minstens 3000 ha (aaneengesloten) natuur willen we de komende jaren realiseren. Geen sinecure in een verstedelijkte regio met sterk versnipperde natuur! Lees onze ambitienota.

Spreker: Ignace Schops

De lezing loopt van 20u00 tot 22u00.
Inschrijven = noodzakelijk : https://www.natuurpunt.be/agenda/warme-winteravond-het-rivierenland-ignace-schops-inzichten-voor-natuurpark-rivierenland-49083/subscribe
Deelname = gratis

Home