Tijdelijk of permanent minder mobiel? Laat je rijden door Klimavelo!

 

 

Onze fietstaxi’s verzorgen korte verplaatsingen van deur tot deur. Heb je een afspraak bij de kapper, ga je op bezoek bij familie of wil je gewoon een frisse neus halen, maar kan je je moeilijk zelfstandig verplaatsen? Onze vrijwilligers vervoeren je graag!

De piloten van de fietstaxi’s zijn zowel nieuwkomers als minder nieuwe bewoners van Mechelen. Ze kregen een degelijke opleiding om met de fietstaxi te rijden. 

 

Voor wie?

Alle minder mobiele personen in Mechelen, ongeacht leeftijd. Ook wanneer je tijdelijk minder mobiel bent, bijvoorbeeld door een gebroken been, kan je de fietstaxi gebruiken.

Op een riksja kunnen 2 passagiers mee, met een maximum van 160 kg in totaal. Een opvouwbare rollator kan ook vervoerd worden samen met 1 persoon.

Twijfel je of de fietstaxi een geschikte oplossing is voor jou? Contacteer ons gerust, dan bespreken we samen de mogelijkheden of komen we langs voor een testritje. 

 

Praktisch

Wij vervoeren je heel het jaar door met onze comfortabele riksja’s in Mechelen en de tot Mechelen behorende dorpen.

Wij rijden dagelijks. Ook avond- en weekendritten zijn mogelijk op aanvraag.

Reserveer je rit altijd minimum 2 dagen op voorhand

Bel ons: 0456 710 645
Op werkdagen van 9u tot 11u, buiten deze uren kan u een bericht inspreken op hetzelfde nummer. Wij contacteren u dan zo snel mogelijk.

Per e-mail: klimavelo@klimaan.be

Tarieven vanaf 2024

Een rit kost 2,5 euro enkel (5 euro heen-en-terug) Ook een plezierritje is mogelijk. Dit kost 5 euro voor een rit van een uur.

Wil je graag dat de fietstaxi even wacht tijdens je boodschappen/bezoek/…? Dat kan! Het eerste kwartier wachttijd is gratis. Vanaf het tweede kwartier betaal je 1 euro per kwartier.

Wanneer je 2 ritten boekt met minder dan een uur tussen de aankomst en het volgende vertrek, beschouwen wij de tijd tussen deze ritten als wachttijd, en rekenen we dit dus aan.

Wij houden je persoonsgegevens (naam, adres en telefoonnummer) enkel bij in het kader van de reservering, planning en verwerking van de aangevraagde ritten.

Word vrijwilliger

Tijd en goesting om je in een nieuw avontuur te gooien? Zit je graag op de fiets en voel je je sociaal geëngageerd? Word fietsvrijwilliger bij Klimavelo.

 

 

Lees hier meer over deze vacature en hoe je kunt solliciteren.