Beschrijving
Die zal je smaakpapillen doen tintelen en je trachten aan te zetten om groenten beginnen te kweken. Aurelie Duchateau ging op zoek naar initiatieven rond verantwoord voedsel die naast gezonder eten ook voor meer sociaal contact en een betere leefomgeving zorgen. Ze deelt haar bevindingen en nodigt uit om mee virtuele stadslandbouwprojecten te plannen en de kaart van Mechelen te hertekenen. We vertrekken vanuit het voorbeeld van Brussel, een grootstad, waar op het eerste zicht beton heerst. Maar stilaan wordt deze stad veroverd door gedeelde moestuinen, dakboerderijen, zero waste kruidenierszaken en biomarkten, lokale voedingscoöperaties, krekel- en champignonkwekerijen,… noem maar op. De Brusselse politiek ambieert zelfs om tegen 2035 30% van zijn fruit en groenten lokaal te produceren. Hoe zit dat in Mechelen? Is dat ook hier mogelijk? En wat betekent een lokale en korte(re) voedingsketen voor ons, de Mechelse burger? Aurelie Duchateau ging op zoek naar initiatieven rond verantwoord voedsel die naast gezonder eten ook voor meer sociaal contact en een betere leefomgeving zorgen. Ze deelt haar bevindingen en nodigt uit om mee virtuele stadslandbouwprojecten te plannen en de kaart van Mechelen te hertekenen. Coach Ylva Berg begeleidt opnieuw het interactieve gedeelte van de avond. Je kan opnieuw inschrijven via onze website en diezelfde dag ook gratis het museum bezoeken: https://www.degrondderdingen.be/kalender/191-soiree-carre-4.html