Flush free: Maak de kringloop rond met een composttoilet (Velt Mechelen)

Beschrijving

Deze activiteit is in samenwerking met Villa VanZelf en wordt  gegeven door Marc Van Hummelen.

Je kan inschrijven voor de lezing in de voormiddag (16 euro). Maximum acht van de deelnemers kunnen ook inschrijven voor de hele dag en in de namiddag blijven voor de bouwsessie (hele dag, materiaal inbegrepen: 165 euro)

Vooraf inschrijven via info.mechelen@velt.be.

Voormiddag: Flush Free Kennismaking (10u tot 12u30) 

Compost en toilet, een pracht van een combinatie! Met een composttoilet herwaardeer je je eigen afval tot compost, een uiterst waardevolle grondstof. Bovendien bespaar je vele liters op je waterverbruik. In plaats van de zware milieubelasting en hoge waterrekeningen verbonden aan een doorspoeltoilet levert een composttoilet dus vooral voordelen op. Marc zet de voor- en nadelen op een rijtje en legt uit hoe het proces precies werkt en hoe je een composttoilet praktisch gebruikt.

Namiddag: Flush Free Werkmiddag (tot 17u)

Acht deelnemers kunnen na de middag blijven om onder deskundige begeleiding zelf een composttoilet te maken voor bij je thuis. Er wordt gebouwd op basis van een standaard model. Op het ruggedeelte kan je je creativiteit de vrije loop laten. Alle materialen worden daarvoor voorzien en je krijgt er een (plastic) start-emmer bij. Aan het einde van de dag beschik je dus over alle theoretische en praktische bagage én een gebruiksklaar toilet! Zelf moet je alleen nog zorgen voor strooiselmateriaal en een compost-site en je kan Flush Free gaan leven.