Dit evenement is voorbij

Het Mechelse platteland verkennen: twee leuke fietslussen

Start
03/09/2022 14:00
Einde
03/09/2022 20:00

Categorie:

Status

Details

Smullen van vers roomijs? Wildplukken en koken?    En… verrassend boeiende ervaringen opdoen… Een blotevoetenpad lopen? Zelf groentjes kweken? Herten voederen? Je verliezen in een strobalen labyrint? Fietsen in een mooi landschap? …  En hoe kan je zo’n dag beter afsluiten dan na de leuke fietstocht je benen onder tafel te schuiven voor een heerlijk avondmaal in het groene kader van ‘De Kettinghe’ in Heffen?

Het kan allemaal op zaterdag 3 september 2022 (*). Mechels Natuurlijk organiseert samen met de Lokale Voedselstrategie Mechelen, Klimaan, ORIOM, de Provincie Antwerpen en de stad Mechelen de “PROEVERSLUS”! Zo gaat Mechelen de boer op om te proeven van ‘Boer-en Natuur’!

Op het parcours van deze proeverslus kom je ook de didactische elementen van DE KIEVITSLUS tegen. Dit parcours kan je ook fietsen los van de 10 proevers en belevingen van DE PROEVERSLUS: een recreatief-culinair belevingsevenement, volgt op zaterdag 3 september 2022 tussen 14.00 u en 20.00 u, fietsend en smullend door het Mechelse platteland

DE KIEVITSLUS

De kaart van de Kievitslus kan je vinden bij ‘Samen op Pad’

DE PROEVERSLUS

De Proeverslus vindt plaats op het parcours van de Kievitslus. Ze toont je dat Lokaal, Ecologisch en Fair best samen kunnen gaan. Hoe kan dat dan?

  • Mechelse boeren werken hard voor je voedsel. Ze staan voor moeilijke uitdagingen want een klassiek heersend landbouwmodel maakt een bocht. Deze mensen leveren grote financiële, wetenschappelijke, fysieke… inspanningen.
  • Een moderne boer produceert niet alleen gezonde voeding, maar ook zuurstof en biodiversiteit en stoot minder COuit. Want een moderne boer zaait groenbemesters, die ook water ophouden en humus opbouwen. Hij verzorgt bloemenranden die voor biodiversiteit zorgen.  Hij creëert kleine landschapselementen en re-integreert zo natuur op zijn bedrijf.
  • Er zijn veel wilde eetbare planten, die we samen kunnen bereiden tot verrassende gerechten.
  • De Wereldwinkel  toont ons dat een faire levensstijl mogelijk is met wereldwinkelproducten aan een faire prijs voor lokale boeren.
  • Kabas wil ons verleiden om Plastiek- en Verpakkingsvrij te leven. Verpakkingsvrij leven en winkelen kunnen best samengaan.

We tonen het je allemaal graag tijdens ‘DE PROEVERSLUS”. Tien proevers worden je aangeboden op een bewegwijzerde fietstocht van 19 km. Laat je zeker niet tegenhouden door de prijs, want ‘Mechelen klimaatneutraal’ steunt het project waardoor je slechts 10€(kinderen)7€(volwassenen) zelf moet betalen voor de 10/7 proevers. Ook het avondmaal wordt erg prijsvriendelijk georganiseerd.

Je kan de lus met of zonder kinderen fietsen, je vrienden uitnodigen of samen met je vereniging erop uittrekken.

Praktisch:
Deelname aan de PROEVERSLUS en/of het avondmaal verloopt via inschrijving tot 27 augustus op de website https://klimaatneutraal.mechelen.be/proeverslus

Aarzel echter niet om nu al in te schrijven want wij verwachten een groot succes! Na inschrijving ontvang je enkele weken op voorhand alle praktische info.

(*) Wij hebben het gevoel dat deze formule succesrijk kan zijn en voorzien al een extra datum = 1 oktober