Dit evenement is voorbij

Ledendag 2022

Start
03/09/2022 13:00
Einde
03/09/2022 20:00
Adres
Poreistraat 4 Hombeek   Bekijk Map

Categorie:

Status

Details

Op zaterdag 3 september organiseren we onze ledendag.

Dit jaar hebben we gekozen om onze ledendag te koppelen aan de organisatie van de Proeverslus.

Fietsend het Mechelse platteland proeven en beleven? Smullen van vers roomijs, op een blotevoetenpad of in een strobalen labyrint lopen, zelf groentjes kweken, herten voederen, wildplukken, koken en genieten van een heerlijke maaltijd,…

Het kan allemaal op zaterdag 3 september 2022 van 13u tot 20u op het Hombeeks plateau. Mechels natuurlijk organiseert samen met de werkgroep Lokale voedselstrategie Mechelen, KlimaanORIOM, Provincie Antwerpen en stad Mechelen de Proeverslus. Zo gaat Mechelen de boer op!

De proeverslus leidt je langs 10 proevers- en belevingsplekken met LEF (lokaal, ecologisch en fair), en volgt de Kievitslus vol didactische elementen.

 • Maak kennis met onze Mechelse boeren! Een moderne boer produceert niet alleen gezonde voeding maar zorgt ook voor een gezonde omgeving. Hij zaait groenbemesters om de bodemvruchtbaarheid te verbeteren en zorgt voor meer biodiversiteit door bijvoorbeeld akkerranden met bloemen in te zaaien en kleine landschapselementen te onderhouden. Zo brengt hij de natuur op het bedrijf!
 • Wist je dat je veel wilde eetbare planten kan bereiden tot verrassende gerechten? Leer er meer over op de proeverslus.
 • De wereldwinkeltoont je dat een faire levensstijl mogelijk is met eerlijke producten aan eerlijke prijzen voor boeren.
 • Kabastoont je dat plastiek- en verpakkingsvrij leven en winkelen wel degelijk mogelijk is.

We starten onze fietstocht met Klimaan in groep om 13 uur aan Het Laatste Huis in de Poreistraat 4 te Hombeek.

Na de fietstocht van 19 km kan je je benen onder tafel schuiven voor een avondmaaltijd in het ontmoetingscentrum De Kettinghe in Heffen, gevolgd door een optreden van Jan Van De Ven, ook wel bekend als de Bruce Springsteen van Willebroek. (Je hoeft dit jaar dus zelf geen eten te bereiden.)

Voor de 2 activiteiten samen wordt door de organisatie (Mechels Natuurlijk) voor volwassenen 17 euro gevraagd en voor de kinderen (3 tot 12 jaar) 15 euro. (Klimaatneutraal steunt het initiatief, waardoor de deelnameprijs laag wordt gehouden.)

Klimaan wil haar  leden bedanken voor de vele inspanningen die ze ieder dag opnieuw doen en wil daarom een financiële steun geven aan iedere deelnemer.

De  leden betalen slechts 5 euro per deelnemende persoon voor de 2 activiteiten (ongeacht of je aan 1 of 2 activiteiten deelneemt). Klimaan zal het verschil bijbetalen aan de organisatie.

Om een duidelijk beeld te hebben van de deelnemers, vragen we om je in te schrijven voor 21 augustus via deze “link” en het geld over te schrijven op rekeningnummer van Triodos bank : BE16 5230 8101 4374

Tot dan,

Leen, Elise, Els, Stijn, Bart, Guido en Patrick

  Inschrijvingsformulier ledendag

  Ik ben / Wij zijn:

  Met hoeveel volwassenen zal U aanwezig zijn (ouder dan 12 jaar)?

  Met hoeveel kinderen tussen 3 jaar en 12 jaar zal u aanwezig zijn

  Aan welke evenementen zal U deelnemen?

  Proeverslus
  Ik neem deel

  Avondmaal
  Ik neem deel

  Hoeveel personen willen vegetarisch eten ?
  ]

  Bedankt voor uw inschrijving