Dit evenement is voorbij

Red de planeet, begin met je woning !

Start
07/10/2021 19:30
Einde
07/10/2021 00:00

Categorie:

Status

Details

Steeds meer mensen willen ingaan tegen de verspilling van ruimte en natuurlijke grondstoffen, die zo tekenend is voor de hedendaagse consumptiemaatschappij.
Zij hebben geen boodschap aan verhaaltjes over druppels op een hete plaat, maar ze willen de spreekwoordelijke steentjes zijn, die samen een aardverschuiving in het omgaan met de rijkdommen van onze planeet, op gang brengen.AMO heeft enkele architecten samengebracht die laten zien hoe zij, samen met hun opdrachtgevers, plannen hebben gemaakt voor het bouwen of verbouwen van een woning. Hierbij ervaarden ze het respectvol omgaan met ruimte, materialen en energie niet als een rem, maar eerder als een inspiratie voor kwaliteitsvolle ontwerpen.

Aansluitend laten wij de ontwerpers en de aanwezigen hierover met elkaar een gesprek aangaan.

PROGRAMMA

  • Verwelkoming
  • Leden van Burgerbeweging Klimaan presenteren  de resultaten van hun project MechCiCo. (Mechelaars Circulair en Coöperatief)
  • Bruno Van Langenhove, Joke Guldentops, Stefan De Lausnay (A2D) & Herman Bogaerts, leden van AMO, tonen door middel van een getuigenis en een korte presentatie voorbeelden van woningen die duurzaam werden gebouwd of verbouwd
  • Pauze
  • Gespreksronde: Elise Steyaert, voormalig voorzitster van Klimaan, modereert een gesprek tussen de sprekers en het aanwezige publiek

De bijeenkomst vindt plaats
op 7 oktober  2021 vanaf 19.30 uur
in de Keldermanszaal in het Mechelse stadhuis.
Grote Markt 21, 2800 Mechelen

Vooraf inschrijven is niet verplicht maar wel gewenst.
Graag voor 5 oktober!

Deelname is gratis voor leden van AMO.
Niet-leden betalen € 5 ter plaatse aan de inkom (een drankje is inbegrepen).

Je kan vooraf inschrijven via   deze link.
ontactpersoon Herman Bogaerts   –  0475 25 04 83 –
architectenvereniging.amo@gmail.com