Details
20u00-21u00 – EERSTE HULP BIJ STEENMARTERS
Na jarenlange afwezigheid in Vlaanderen is de steenmarter terug van weggeweest. Die opmars gaat niet onopgemerkt voorbij. Steenmarters zijn cultuurvolgers en komen dan ook steeds vaker in de buurt van mensen voor. Dit brengt uitdagingen met zich mee. Zo kunnen ze soms schade veroorzaken in je huis, tuin of auto. Gelukkig bestaan er allerlei manieren om schade door steenmarters te voorkomen en valt er goed samen te leven met dit prachtige roofdier. Kom er alles over te weten in het eerste deel van deze avond.
_______________________________________________________________________________
21u15-22u30 – DE IMPACT VAN HONINGBIJEN OP DE BIODIVERSITEIT
Het gaat niet goed met insecten zoals bijen en vlinders. Veel mensen denken dat het plaatsen van bijenkasten de biodiversiteit helpt te vergroten en noodzakelijk is voor een goede bestuiving. Bij deze aannames gaan er echter helaas heel wat misverstanden gemoeid. Het plaatsen van bijenkasten is lang niet altijd een goed idee. Hoe dat zit, onder welke voorwaarden je wel een bijenkast kunt plaatsen en wat we nog meer kunnen doen om de insecten te helpen kom je te weten in het tweede deel van deze avond.
Sprekers: Sanne Ruyts en Jens D’Haeseleer (Natuurpunt Studie)
Van-tot: 20u00 tot 22u30
Inschrijven: vereist : https://www.natuurpunt.be/agenda/warme-winteravond-het-rivierenland-gedomesticeerd-wild-49086/subscribe
Deelname: gratis