Dit evenement is voorbij

Webinar : Gemeentelijk klimaatbeleid in Vorselaar

Start
28/11/2022 11:00
Einde
28/11/2022 12:00

Categorie:

Status

Details

De Grootouders voor het Klimaat zijn ervan overtuigd dat de lokale besturen een grote rol kunnen spelen in de strijd tegen de klimaatcrisis. Gelukkig nemen heel wat besturen stevige stappen in de goede richting, Gent en Leuven bijvoorbeeld. Andere besturen zijn wat lakser. Zo voerden de Grootouders van Brugge onlangs een opgemerkte actie: geen woorden maar daden. De Grootouders van Vlaams Brabant riepen met een eveneens opgemerkte actie hun provincie op om de gemeentelijke klimaatplannen 2030 op actieniveau te helpen monitoren.

Ook kleinere landelijke gemeenten spannen zich in. De Kempense gemeente Vorselaar bijvoorbeeld. Vorselaar wordt bestuurd door een lokale partij, ActieV. Die haalde bij de laatste verkiezingen maar eventjes 62 % van de stemmen, een ruime absolute meerderheid dus. We vroegen aan de voorzitter van ActieV om de plannen én realisaties van de gemeente toe te lichten. De voorzitter is Mark Suykens die ook ambassadeur van de Grootouders is.

Mark was ook jarenlang de dynamische voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Steden en Gemeenten. Daarmee is hij goed geplaatst om een veel bredere kijk te ontwikkelen op wat lokale besturen kunnen doen.
Hij kan dus vertellen over inspirerende voorbeelden van kleinere gemeenten zoals zijn eigen Vorselaar én van grotere steden.

Webinar met Mark Suykens op maandag 28 november: wachtkamer vanaf 10.45, start om 11u tot 12 u.
Hier inschrijven
Als je inschrijft krijg je ten laatste op 27 november de link. Deze webinar is gratis en staat open voor iedereen. Verwittig je netwerk.

Deze webinar (en alle vorige) vind je achteraf op het YouTubekanaal van de Grootouders voor het klimaat. Op dat kanaal staan nog andere films i.v.m. klimaat van GvK en anderen. Interessant om eens in te snuisteren…