LED-OP!

Het LED OP project is een samenaankoop LED verlichting, specifiek gericht op particuliere woningen.

Klik hier als je meer algemene info wil over het LED OP project

Klik hier als je meer info wil over het vervangen van oude lampen naar LED lampen

In samenwerking met

  • gemeente Bonheiden
  • gemeente Duffel
  • gemeente Sint-Katelijne-Waver
  • gemeente Willebroek

Onze groepsaankoop voor ledlampen is beëindigd.

 

Hartelijk dank aan iedereen die mee lampen heeft besteld en zo heeft bijgedragen aan een betere wereld met minder CO2, mooier licht en lagere facturen. Tijdens de extra ingelaste 2e fase zijn bijna evenveel bestellingen geplaatst. Dat is een bewijs voor de enorm hoge kwaliteit, mooie lichtkleur en lage prijs.

Mocht U toch te laat zijn voor uw bestelling bij deze groepsaankoop, dan hopen wij dat U zeker alsnog op een andere manier zo snel mogelijk uw halogeen en gloeilampen vervangt, want dit is echt broodnodig!

Als je op de hoogte wil blijven van onze activiteiten, aarzel dan niet en meld je hier aan bij klimaan.

 

 

 

Wat getalletjes op een rij over onze groepsaankoop

Verkochte lampen

kWh besparing/jaar

kg CO2 besparing/jaar

Tijdens deze groepsaankoop zijn er 2507 lampen verkocht.

Als we aannemen dat elke lamp gemiddeld 4 uur wordt gebruikt per dag en elke lamp een halogeen of gloeilamp vervangt (behalve TL natuurijk), zorgt onze groepsaankoop voor een besparing van 408 Kwh per dag, 148 821 kWh per jaar of bijna 3 miljoen kWh op 20 jaar.

Voor de Belgische energiemix wordt gemiddeld 0,23 kg CO2 per kWh in onze atmosfeer uitgestoten.

Onze lampen zijn dan goed voor een CO2 reductie van 34.229 kg CO2 per jaar of 684 ton CO2 over de totale levensduur van 20 jaar, zonder de vrij lage uitstoot voor de productie en transport mee te tellen. (ongeveer 5%)

  • Dit komt neer op het aanplanten van 1426 (gemiddelde) bomen of 3 hectare bos. (en dat virtuele bos staat daar dan 20 jaar)
  • Of het vermijden van 285 241 km afgelegde weg per jaar door een (gemiddelde) auto (120gr/km)

Maar: het resultaat is nog beter, want omdat iedereen zijn licht aansteekt op hetzelfde moment, halen we door het gebruik van ledlampen de piekvermogens op ons net drastisch naar beneden. Hierdoor moeten we minder extra (dure) energie importeren of extra (dure) installaties aanschakelen. Uw stroomprijs zou dus dalen als iedereen led lampen zou hebben. Onze huidige elektriciteitsmix is ook verre van groen, en om de omslag naar voornamelijk hernieuwbare energie te kunnen maken, is de energievraag beperken een eerste cruciale stap.

En last but not least: voor uzelf is het ook een winstgevende zaak. De kostprijs van uw led lampen zijn bij normaal gebruik al volledig terugbetaald binnen het eerste jaar na gebruik door de verminderde kost op uw factuur. (of maximum 2 jaar, afhankelijk van uw gebruik, contractprijs, ect… )

Alhoewel dit natuurlijk maar gemiddelde getallen zijn is zelfs 50% van dit resultaat nog ongelofelijk de moeite waard. Want met gemiddelden rekenen, daar kan je natuurlijk ook fouten mee maken. Indien we de tijd vinden, zullen we U binnen een paar maand een persoonlijke vragenlijst doorsturen naar het gebruik van uw lampen zodat U uw eigen winsten (voor uzelf en het milieu) exact kan berekenen en zodat we deze gemiddelde resultaten kunnen verfijnen en opnieuw publiceren. We willen je nogmaals ontzettend bedanken voor het vervangen van je oude lampen dankzij onze LED Op! samenaankoop.

Kalender

Geen evenementen van deze categorie.

Blog

RESCOOPs United: verslag van een geslaagde dag!

RESCOOPs United: verslag van een geslaagde dag!

Op zaterdag 25/09 was het weer zover! Op het ‘REScoops United’ event verzamelden de energiecoöperaties met zijn allen om informatie te delen en bij te praten. Het was op meerdere vlakken een bijzondere dag. Niet alleen was dit het eerste grote live-event sinds de...

Lees meer