Mons oproep om mee te zingen voor het Klimaat

door Friedl Decock
0 reacties
03/04/2019

Mon Schepers, vrijwilliger bij Klimaan, Fietsersbond en Natuurpunt, is bekommerd om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen:


Ik ben 70 jaar en vader van 4 kinderen en 8 kleinkinderen. Zij wonen in Mechelen en houden van deze stad. 36 jaar heb ik gewerkt in de Thomas More Hogeschool in de opleiding Toerisme en RecreatieManagement. Wonend op Stuivenberg was ik reeds vroeg actief met Stuivenberg blijft groen.
De voorbije jaren hebben we gewerkt aan een Fietsvisie voor de stad. Ondertussen heeft het nieuwe stadsbestuur zich uitgesproken om de Fietsstad van Vlaanderen te worden. Het potentieel van onze stad is enorm groot. Door in te zetten op hernieuwbare energie en de vergroening van onze stad hoeven we niet pessimistisch te zijn voor onze toekomst.
Als Grootouders kunnen we actief ons steentje bijdragen tot het verduurzamen van onze stad.


Daarom roep ik u op om mee actief onze schouders te zetten onder de vele initiatieven die ook in Mechelen opborrelen:


– Je kan lid worden van de Fietsersbond Mechelen die ijvert voor een fijnmazig Fiets- en Wandelroutenetwerk. 70% van de Mechelaars woont op amper 3 km van het Stadhuis. Fietsen en wandelen is de meest duurzame mobiliteit en maakt ons gezond.


– Je kan lid worden van Klimaan. Binnenkort zijn we een EnergieCoöperatieve die via aandelen gaat zorgen voor hernieuwbare energie. Een geluidsmuur met geïntegreerde zonnepanelen langs de E19 hoeft geen verre droom te zijn. Onze buurt en het Vrijbroekpark kunnen profiteren van een geluidsarme omgeving, zodat we kunnen slapen met de ramen open.


– Je kan lid worden van Natuurpunt waarvan de hoofdzetel in Mechelen gevestigd is. Met het Mechels Broek en het Zennegat kan Groen Mechelen uitgroeien tot het eerste Stedelijk Landschapspark in Vlaanderen. Nu reeds is het gecontroleerd overstromingsgebied van het Zennegat, met zijn slikken en schorren, een internationale bezienswaardigheid.


– Je kan lid worden van “Grootouders voor het Klimaat
Wij, Grootouders voor het Klimaat, zijn als onafhankelijke beweging sociaal bewogen en geëngageerd. Wij willen een leefbare wereld doorgeven aan volgende generaties. We hebben een langetermijnvisie, staan open voor dialoog en willen mensen samenbrengen. Dat doen we met veel ambitie en bereidheid tot actie.


Iedere zaterdag om 5 voor 12 kan je ons vinden aan de Gele Opsinjoor aan de Sint-Romboutstoren.

Mon

0 reacties

Aanverwante artikels op onze site…