Cohousing “Schwung” op Komet in Mechelen

door Elise Steyaert
0 reacties
22/04/2019

Op de site “Komet” tussen de Leuvense vaart en de Ring rond Mechelen komt weldra een nieuw cohousing-project. Een werkgroep ontwikkelt momenteel de ideeën omtrent een nieuw appartementsgebouw. Duurzame huisvesting, sociale cohesie, inclusie en lichter leven zijn sleutelwoorden voor dit project. Voor iedere instapper wordt een eigen appartement voorzien met alle gewenste uitrusting, maar daarnaast zullen er ook heel wat gemeenschappelijke ruimtes zijn die zullen gedeeld worden. De groep denkt momenteel aan een gemeenschappelijke wasbar, een daktuin, een groot terras, een werkruimte, … .

Door het combineren van privé-appartementen met gemeenschappelijke ruimtes in eenzelfde gebouw wordt aangenaam en duurzaam samenleven in de Stad mogelijk. De groep is op zoek naar geïnteresseerden.

Er zijn grote infomomenten gepland in Dienstencentrum Den Deigem, Karmelietenstraat 13, 2800 Mechelen op 2 mei (19u) en 6 juni (19u) en kleine infomomenten bij Vormingplus, Adegemstraat 79, 2800 Mechelen op 26 april (18u), 14 mei (18u).

Cohousing “Schwung” doet ook mee aan de Samenhuizendag op 18 mei 2019. Inschrijven voor de infomomenten doe je via https://cohousingschwung.weebly.com/contact.html

0 reacties

Aanverwante artikels op onze site…

Geveltuinen

Geveltuinen

Wij hebben hard gewerkt! De 2 winnende straten van onze wedstrijd ‘Win een Groene Straat’ (Borchtstraat en Willem Geetsstraat) kregen er heel wat klimplanten, bodembedekkers en ontharde stukken bij. Een stap dichter bij meer waterinfiltratie en een groenere...

Lees meer