Nieuwe Vesten

door patrickvanassche
0 reacties
18/12/2022

De tijdelijke inrichting van De Vesten is klaar en gaat op 19 december na de ochtendspits in gebruik.

Als Klimaner heb ik alle vergaderingen bijgewoond en actief  geparticipeerd. Alleen de extra vergadering van juni is me niet gelukt door Coronabesmetting, maar waardig vervangen door Tris en Friedl. Onze leidraad was de Visietekst die we met de werkgroep Lucht geschreven hebben. De Nieuwe Vesten is immers een stadsproject dat inzet op klimaattransitie: minder gemotoriseerd verkeer, meer actieve mobiliteit, betere lucht, minder lawaai, meer groen en waterinfiltratie, betere verbindingen tussen binnenstad en aangrensende wijken en buurten, meer kansen op spel en ontmoeting.

Wij worden steeds meer een stad voor mensen.

De nieuwe inrichting van de Ijzerenleen maakt me zeer gelukkig: hoe het opgeven van zeven parkeerplaatsen ruimte maakt voor groen, wateropvang en zitbanken. De eerste keer zag ik al mensen met rolator wat uitrusten bij het boodschappen doen.

Nog fijne eindejaarsontmoetingen bij familie en op straat.

Laat de stad u verwarmen, we mogen fiere Mechelaars zijn.

Groetjes, Mon

0 reacties

Aanverwante artikels op onze site…

Klimavelo

Klimavelo

In september 2023 zijn wij gestart met ons nieuw project Klimavelo. Met 3 fietsriksja's voorzien we binnen een straal van 5 km vanaf de Grote Markt van Mechelen milieuvriendelijk vervoer voor mensen die zich niet zo gemakkelijk kunnen verplaatsen (weinig financiële...

Lees meer
Tivoli Stiltebos na één jaar

Tivoli Stiltebos na één jaar

In 2022 hebben we met een 100-tal vrijwilligers van Klimaan een stiltebos aangeplant op wat vroeger de parking van het Tivoli-park was.  Het was een initiatief dat we samen verwezenlijkten met Urban Forest, Sugi en Stad Mechelen. Een stiltebos groeit met één...

Lees meer