Klimaan meets Business Model Canvas. Hoe de levensvatbaarheid van Klimaan meten?

Categorie:

Beschrijving

Op donderdag 4 april organiseert het Oh! samen met STROOM en VLAIO de workshop “Burgerinitiatief meets Business Model Canvas. Hoe de levensvatbaarheid van jouw maatschappelijk relevant idee meten?”
Heel interessant dus voor Klimaan, en daar willen we bij zijn – hoe meer Klimaners, hoe breder gedragen, hoe meer ideeën – dus hoe liever..
Mechelaars ademen maatschappelijk relevante of sociaal geëngageerd ideeën. Dat is zichtbaar in de Grond der dingen of projecten zoals Stroom, maar ook in de vele burgercollectieven die Mechelen nu rijk is. Mechelaars organiseren een samenaankoop van duurzame en energiezuinige verlichting, dromen van een eetbare stad, willen een uitleenbib van babyspullen of een buurtwinkel realiseren waar voedseloverschotten worden gevaloriseerd. Het zijn met deze ondernemende burgers dat we deze oefening graag willen maken, om van hun droom een levensvatbaar idee te maken.
Tijdens deze workshop Flourishing Business Model Canvas identificeer je de risico’s en kansen die relevant zijn om de door jou gekozen doelstellingen haalbaar te maken. Het zorgt ervoor dat je een concreet, helder en geloofwaardig verhaal vertelt waar je potentiële investeerders mee willen instappen, of waarbij je kan duidelijk stellen hoe je de levensvatbaarheid van je project kan waarmaken. Het aantal deelnemers is beperkt tot 12 om ook de interactie tussen te deelnemers te verhogen.
PRAKTISCHE INFO
Wanneer: donderdag 4 april 2019 van 19 tot 21 uur
Waar: Oh! Mechelen, Kanunnik de Deckerstraat 20A, 2800 Mechelen
Voor wie: iedereen met een concreet idee dat maatschappelijk relevant of sociaal geëngageerd is