Samenaankoop bijenplanten en bio-bloembollen

Categorie: Tag:

Beschrijving

Samenaankoop bijenplanten (tot 4 april 2021)

Dat het niet zo goed gaat met de bijenpopulatie is ondertussen algemeen bekend. Kan jij hier iets aan doen? Ja! Maak van je tuin een aantrekkelijke plaats voor bijen! Als je nog geen lid bent van VELT, is het nu de hoogste tijd om het wel te worden, en dan te kunnen profiteren van acties zoals deze:

Velt Mechelen helpt je graag met het selecteren van de juiste planten. Ze organiseren voor de allereerste keer een samenaankoop bijenplanten. In samenwerking met twee lokale kwekers (’t Coolhof en Natu-Ral) hebben ze, op basis van nectar en stuifmeel, een lijst van tien nuttige bijenplanten samengesteld. In het bestelformulier vind je meer info over de selectie.
Deze samenaankoop is exclusief voor leden van Velt.

Bestellen kan tot uiterlijk 4 april.
Het afhaalmoment is gepland op zaterdag 24 april. Je ontvangt kort vooraf nog een mail met meer informatie over het afhaalmoment.

Samenaankoop biologische bloembollen (tot 20 mei 2021)

Bloembollen uit de de gangbare teelt worden gedurende het volledige teelt- en bewaarproces behandeld met pesticiden.  Dat heeft schadelijke gevolgen voor de insecten, de natuur en de biodiversiteit.  Met deze samenaankoop kan je kiezen voor een ecologisch alternatief.  Iedereen kan deelnemen aan deze samenaankoop, Velt-leden krijgen een korting van 20 procent.  Bestellen kan via https://www.velt.be/biobloembollen