Dit evenement is voorbij

Water. Soms teveel, soms te weinig.

Start
01/12/2021 10:00
Einde
01/12/2021 11:30
Adres
Het Predikheren - Goswin de Stassartstraat 88 - 2800 Mechelen   Bekijk Map

Categorie:

Status

Details

De bijeenkomsten van In Perspectief verruimen je blik en plaatsen feiten in een ander daglicht. Elke bijeenkomst gidst een deskundige ons doorheen een thema. Avansa regio Mechelen en Het Predikheren presenteren je een gezonde mix van kunst en cultuur, maatschappelijke kwesties en actuele thema’s.

De vorige zomers werd er opgeroepen om spaarzaam om te springen met het gebruik van water. Ook waren er sproei- en captatieverboden. Vorig jaar kwam er zelfs een paar dagen geen water uit de kraan in enkele Vlaams-Brabantse gemeenten. Vlaanderen blijkt erg kwetsbaar voor de toenemende zomerse droogteperioden. Dat is vooral het gevolg van onze hoge bevolkingsdichtheid en urbanisatiegraad. Wij zijn daardoor in NW Europa de regio met de hoogste waterschaarste. Bovendien zorgt de klimaatverandering voor zorgwekkende evoluties. Maar hoe verandert het klimaat in Vlaanderen nu precies? En wat zijn de gevolgen? Meer watertekorten? Meer wateroverlast? En wat is de invloed van de toenemende urbanisatie? Moeten en/of kunnen wij ons aanpassen? Zo ja, hoe?

Deze lezing is de laatste van het seizoen 2021. We bieden je daarom als afsluiter een drankje aan in BarBib. Zo kunnen we nog even langer in gesprek gaan over dit onderwerp en vooruitblikken naar een nieuwe reeks van lezingen in het voorjaar 2022.

Met de steun van Mechelen Klimaatneutraal.

Prijs : standaardprijs : €9