De Energiehelden

 

Hoeveel elektriciteit gebruikt jouw koelkast eigenlijk? Heb je al je lampen door LEDlampen vervangen? Hoeveel m3 gas kan je maandelijks uitsparen door een spaardouchekop te installeren? Waarschijnlijk ben je al een kei in het CO2-besparen, maar misschien verbruikt jouw buur nòg minder. Wat is zijn of haar geheim? Meten is weten!

 

Vanaf 1 februari 2020 kan je je aansluiten bij het nieuwe Klimaan-project De Energiehelden.

Meedoen is eenvoudig: je geeft maandelijks de meterstanden in op EnergieID. Zo krijg je een gedetailleerd overzicht van jouw energieverbruik.

Er zijn al vele mensen die hun gegevens loggen, maar het voordeel van de Energiehelden is dat we het samen doen en je helpen! Klimaan nodigt jou en andere Energiehelden uit jouw wijk maandelijks uit op een ‘energie-party’. Hier kunnen we tips en tricks uitwisselen en elkaar aanmoedigen om nòg minder CO2 uit te stoten zonder teveel aan comfort in te boeten. Je hebt vast wel zo’n slimme truc die je kan delen.

Eind augustus 2020 houden we een feestelijk afsluitmoment met alle Energiehelden samen en reiken we prijzen uit aan de buurten die het meeste hebben kunnen uitsparen.

Deelname is gratis. Interesse?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en helpen je bij het aanmaken van je EnergieID-account.

 

Inschrijven voor De Energiehelden

Bij welke energiewijk wil jij je graag aansluiten?
Elise, Lucas en Jerina : wijk rond Augustijnenstraat, MechelenTris : wijk rond Bethaniënstraat, MechelenPetra : wijk rond Grote Nieuwedijkstraat, MechelenGriet, Annelien : wijk rond Batterijstraat, MechelenPatrick : wijk rond Populierenlaan, BonheidenBart : wijk rond Elzestraat, Skw

De Energieambassadeur van de wijk die U heeft aangevink zal een mail krijgen met uw aanvraag. Zij zullen U antwoorden en de volgende stappen bepalen om een EnergieID-account aan te maken en de anderen van de groep te leren kennen.

Huidig lid van Klimaan

U hoeft geen lid te zijn van Klimaan om mee te doen met de Energiehelden. Als U achter de doelen staat van onze vereniging verwelkomen wij U wel zeer graag als steunend lid. Wil U actief meewerken met de organisatie dan kan U kiezen actief lid te worden via de homepage van onze site.

 

Extra informatie over De Energiehelden.

Blog Energiehelden

Energie-tip van de maand.

Energie-tip van de maand.

Ben je benieuwd hoe je elektriciteitsfactuur ongemerkt oploopt ondanks het feit dat je denkt dat je energiezuinig bezig bent? Ga dan op zoek naar het "sluipverbruik". Steeds meer apparaten hebben een sluimerstand: je denkt dat ze uitgeschakeld zijn, maar integendeel...

Lees meer
Samen CO2 besparen

Samen CO2 besparen

Had je als voornemen om je je dit jaar meer in te zetten voor een beter klimaat? Super!En eerlijk is eerlijk, het is toch veel gemakkelijker om dit samen te doen, liefst met zo weinig mogelijk moeite. In ons dagelijks leven kunnen we al heel wat CO2-uitstoot verlagen...

Lees meer

Geen evenementen van deze categorie.

Kalender Energiehelden

Geen evenementen van deze categorie.