De Energiehelden

 

Hoeveel elektriciteit gebruikt jouw koelkast eigenlijk? Heb je al je lampen door LEDlampen vervangen? Hoeveel m3 gas kan je maandelijks uitsparen door een spaardouchekop te installeren? Waarschijnlijk ben je al een kei in het CO2-besparen, maar misschien verbruikt jouw buur nòg minder. Wat is zijn of haar geheim? Meten is weten!

 

Vanaf 1 februari 2020 kan je je aansluiten bij het nieuwe Klimaan-project De Energiehelden.

Meedoen is eenvoudig: je geeft maandelijks de meterstanden in op EnergieID. Zo krijg je een gedetailleerd overzicht van jouw energieverbruik.

Er zijn al vele mensen die hun gegevens loggen, maar het voordeel van de Energiehelden is dat we het samen doen en je helpen! Klimaan nodigt jou en andere Energiehelden uit jouw wijk maandelijks uit op een ‘energie-party’. Hier kunnen we tips en tricks uitwisselen en elkaar aanmoedigen om nòg minder CO2 uit te stoten zonder teveel aan comfort in te boeten. Je hebt vast wel zo’n slimme truc die je kan delen.

Deelname is gratis. Interesse?
Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op en helpen je bij het aanmaken van je EnergieID-account.

Update: Energie-party’s kunnen we nu niet organiseren. We hopen dit snel weer te kunnen doen. In de tussentijd mag je je zeker inschrijven voor dit project.

Dit project realiseren we met de steun van het Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer, beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Inschrijven voor De Energiehelden

  Bij welke energiewijk wil jij je graag aansluiten?
  Elise, Lucas en Jerina : wijk rond Augustijnenstraat, MechelenTris : wijk rond Bethaniënstraat, MechelenPetra : wijk rond Grote Nieuwedijkstraat, MechelenGriet, Annelien : wijk rond Batterijstraat, MechelenPatrick : wijk rond Populierenlaan, BonheidenBart : wijk rond Elzestraat, Skw

  De Energieambassadeur van de wijk die U heeft aangevink zal een mail krijgen met uw aanvraag. Zij zullen U antwoorden en de volgende stappen bepalen om een EnergieID-account aan te maken en de anderen van de groep te leren kennen.

  Huidig lid van Klimaan

  U hoeft geen lid te zijn van Klimaan om mee te doen met de Energiehelden. Als U achter de doelen staat van onze vereniging verwelkomen wij U wel zeer graag als steunend lid. Wil U actief meewerken met de organisatie dan kan U kiezen actief lid te worden via de homepage van onze site.

   

  Extra informatie over De Energiehelden.

   Blog Energiehelden

   RESCOOPs United: verslag van een geslaagde dag!

   RESCOOPs United: verslag van een geslaagde dag!

   Op zaterdag 25/09 was het weer zover! Op het ‘REScoops United’ event verzamelden de energiecoöperaties met zijn allen om informatie te delen en bij te praten. Het was op meerdere vlakken een bijzondere dag. Niet alleen was dit het eerste grote live-event sinds de...

   Lees meer
   Ethisch investeren in … vastgoed!

   Ethisch investeren in … vastgoed!

   De baksteen in de maag van de Belgen is in Coronatijd uitgegroeid tot een volledige woning, zo lijkt het wel. De vastgoedprijzen zijn sinds 2015 sneller gestegen dan het waterpeil van de Ourthe bij een fikse regenbui - alhoewel men daar in Durbuy sinds kort toch anders...

   Lees meer
   Je huis doorlichten: De Klimaankoffer!

   Je huis doorlichten: De Klimaankoffer!

   Klimaan legt momenteel de laatste hand aan een nieuw hulpmiddel om water en energie te besparen in huis, op school en in gebouwen: de Klimaankoffer! Met deze koffer kan je overal in je woning aan de slag om het verbruik in kaart te brengen en verbeteringen aan te...

   Lees meer

   Geen evenementen van deze categorie.

   Kalender Energiehelden

   Geen evenementen van deze categorie.