Red de planeet … het is de enige met koffie

door guidovoet
0 reacties
07/10/2022

Elke dag drinken we 1.6 miljard kopjes koffie.  Belgen doen zich tegoed aan gemiddeld 2 kopjes per dag. 

Het is duidelijk : we houden van de koffiestruik.  Maar deze houdt niet van temperatuurschommelingen en zeer hoge temperaturen leveren slechte bessen op.  Als we klimaatopwarming geen halt toeroepen verwachten we in 2050 een tekort aan koffie.  Dan wordt koffie voor ons een delicatesse en boeren in het zuiden verliezen hun toekomst. 

In de Oxfam koffie coöperaties worden complementaire bomen en struiken geplant die zorgen voor schaduw, een microklimaat  en natuurlijke insectenbestrijding.  De productie gaat er voorlopig nog op vooruit.  Vrijwilligers en klanten zetten met onze petitie klimaatrechtvaardigheid op de politieke agenda. 

Kom van 5 -15 oktober naar de week van de fair trade in de wereldwinkel in je buurt.

Drink een tasje koffie, doe een babbeltje, teken de petitie en geniet van de talrijke kortingen en acties.

Oxfambelgie.be/Klimaatcampagne

0 reacties

Aanverwante artikels op onze site…

Krachten bundelen: hoe geven we samen onze organisatie vorm?

Krachten bundelen: hoe geven we samen onze organisatie vorm?

Hoe kan een organisatie het enthousiasme van zo veel mogelijk mensen omzetten in actie? Een bouwsteen die onze burgerbeweging daarbij hielp is het Sociocratie 3.0-patroon ‘kring van afgevaardigden’. Laat je inspireren door het verhaal van Klimaan, en ontdek hoe een...

Lees meer
Klimavelo

Klimavelo

In september 2023 zijn wij gestart met ons nieuw project Klimavelo. Met 3 fietsriksja's voorzien we binnen een straal van 5 km vanaf de Grote Markt van Mechelen milieuvriendelijk vervoer voor mensen die zich niet zo gemakkelijk kunnen verplaatsen (weinig financiële...

Lees meer
Tivoli Stiltebos na één jaar

Tivoli Stiltebos na één jaar

In 2022 hebben we met een 100-tal vrijwilligers van Klimaan een stiltebos aangeplant op wat vroeger de parking van het Tivoli-park was.  Het was een initiatief dat we samen verwezenlijkten met Urban Forest, Sugi en Stad Mechelen. Een stiltebos groeit met één...

Lees meer