Wat-als-avond: een economie voor iedereen (in Antwerpen)

Laat je spelenderwijs verrassen door de inzichten van Stef Kuypers en het alternatief geldsysteem dat hij binnen Happonomy ontwikkeld heeft.

Categorie:

Beschrijving

Laat je spelenderwijs inspireren/verrassen door de inzichten van Stef Kuypers en het alternatief geldsysteem dat hij binnen Happonomy ontwikkeld heeft.

Deze sessie gaat over meer dan geld. Het doel is om op een creatieve manier met elkaar in gesprek te gaan en samen nieuwe inzichten te genereren voor een economisch systeem waarin het welzijn van iedereen verbetert én dat voor een leefbare planeet voor toekomstige generaties zorgt.

“Het meest voorkomende argument dat door beleidsmakers steeds weer op tafel gegooid wordt wanneer het over doortastend klimaatbeleid of sociaal ondersteunende maatregelen gaat, is: het is economisch niet haalbaar. Vaak worden de twee zelfs tegen elkaar uitgespeeld. Er wordt een valse keuze naar voor geschoven waardoor het lijkt alsof we moeten kiezen tussen een sterk milieubeleid of een sociale maatschappij. En beiden worden dan ook nog eens gedecimeerd op het altaar van de betaalbaarheid. Dit klopt echter niet. Ons economisch systeem is maakbaar waardoor er een betaalbaar, sociaal én milieuvriendelijk beleid gevoerd kan worden. En in de kern van ons economisch systeem zit ons geld systeem, wat een veel grotere invloed heeft op ons gedrag en hoe we onze samenleving inrichten dan we vermoeden.” – Stef Kuypers

Een evenement in het Emagine Center in Antwerpen.

Praktische informatie & inschrijven op www.emagine.life