Mechels Klimaatalarm: 5 voor 12

Zingen voor het klimaat, 6 zaterdagen in 2019

 

Het is letterlijk 5 voor 12 als het op een daadkrachtig klimaatbeleid aankomt. Zoals het Klimaatbetoog van Nic Balthazar nog eens alles op een rijtje zette, hebben we nog slechts 10 jaar om het tij te doen keren. Daarom luiden de Mechelse alarmklokken elke zaterdag om 5 voor 12. Zaterdag 6 april 2019 organiseerden we voor het eerst een Mechels Klimaatalarm (om 5 voor 12, aan het geel Opsinjoortje). De alarmklok van de St. Romboutskathedraal luidde en wat later zongen we op de beiaardklanken het klimaatlied. Het solidariteitskoor Boboto en een gitarist zorgden voor extra sfeer. Een spontane mars bracht ons naar het Stadhuis.

Omwille van het grote succes en de nood aan het breedgedragen publieke ‘sense of urgency’ rond een daadkrachtig klimaatbeleid, hebben we dit 6 zaterdagen herhaald (4 zaterdagen in april, 18 en 25 mei 2019). 

Elke zaterdag zullen de klokken van de Mechelse kerken klimaatalarm slaan om 5 voor 12 tot eind juni 2019.

Elke donderdag tijdens de klimaatmarsen van de jongeren luiden de Willebroekse klokken.

Zaterdag 4 mei organiseerde Youth for Climate een Yogasessie voor het Klimaat van 14 uur tot 15 uur aan het houten podium in de Kruidtuin. https://www.facebook.com/events/1023733747825194/

Zaterdag 18 mei verzorgde ademcoach Sara Busselen een workshop om onze stem beter te benutten. 

 

Nic Balthazar legt haarfijn uit waarom we een daadkrachtig klimaatbeleid nodig hebben. De klimaatopwarming is een feit, veranderingen zijn zichtbaar maar het gaat gelukkig nog traag. Op bepaalde momenten zullen er versterkingsmechanismen in gang treden en dan kan het razendsnel gaan. Een klimaat dat op hol slaat, dat is het laatste wat we willen.

bron klimaatbetoog: vrt.nu

Blog

Krachten bundelen: hoe geven we samen onze organisatie vorm?

Krachten bundelen: hoe geven we samen onze organisatie vorm?

Hoe kan een organisatie het enthousiasme van zo veel mogelijk mensen omzetten in actie? Een bouwsteen die onze burgerbeweging daarbij hielp is het Sociocratie 3.0-patroon ‘kring van afgevaardigden’. Laat je inspireren door het verhaal van Klimaan, en ontdek hoe een...

Lees meer

Kalender

Geen evenementen van deze categorie.