Organisaties in kaart

visie + samenwerken = vooruitgang (Naomi Klein)

 

Een ecosysteem met een grote diversiteit brengt veel leven, is mooi. Door samen onze krachten te bundelen krijgen we een grote diversiteit aan talenten en kennis. Door samen te werken kunnen we tot iets moois komen.

Klimaan wil de lijm zijn tussen de verschillende initiatieven, organisaties, stakeholders,… om onze krachten te bundelen. Als eerste stap hebben we de organisaties in kaart gebracht in ons Klimaangebied die met de commons bezig zijn: water, grond, grondstoffen, voedsel, lucht, energie, … Nadien hebben we grond, grondstoffen en lucht gekoppeld onder één common, de grond. Het valt op dat dit een levendig thema is waar veel organisaties mee bezig zijn. De common energie staat momenteel vrij alleen.

Door niets te doen, blijf je een consument, een toeschouwer. Door het heft in eigen handen te nemen, draag je bij tot een betere wereld.

Klimaan wil de burger het gemakkelijk maken om zich in te zetten voor het beheer van de commons. Wil de mensen mobiliseren door concreet werk aan te bieden waarvoor mensen zich kunnen engageren. Dit kan gaan van eenmalige kleine taken tot grotere langdurige engagementen.

Hoe dit vorm krijgt, dit kan je nog mee bepalen.

Laten we dit verhaal samen verder schrijven.

 

Blog

Krachten bundelen: hoe geven we samen onze organisatie vorm?

Krachten bundelen: hoe geven we samen onze organisatie vorm?

Hoe kan een organisatie het enthousiasme van zo veel mogelijk mensen omzetten in actie? Een bouwsteen die onze burgerbeweging daarbij hielp is het Sociocratie 3.0-patroon ‘kring van afgevaardigden’. Laat je inspireren door het verhaal van Klimaan, en ontdek hoe een...

Lees meer

Kalender

Geen evenementen van deze categorie.