Led Op!

Ons eerste project…

Samenaankoop duurzame en energiezuinige verlichting

Het LED-op! project was ons eerste Klimaanproject: een samenaankoop van led-verlichting voor particulieren. Dat is een feest voor het klimaat, je portemonnee en je maakt er je interieur ineens veel hipper mee! Wist je dat het vervangen van oude lampen en spaarlampen door ledlampen evenveel energie kan besparen op het Mechels grondgebied als de energieproductie van 2 grote windturbines? Om het Mechels grondgebied te laten overschakelen naar hernieuwbare energie zouden we dus duizenden lampen willen laten vervangen als een eerste stap.

Onder verlichting verstaan we zowel de lampen als de verlichtingsarmaturen. We gaan deze met velen tegelijk aankopen, om zo de beste prijs-kwaliteit te kunnen garanderen. Maar er is meer! Je kan je ook als groep engageren (je straat, je buurthuis, jeugdbeweging,…) en deze die er in slagen de meeste lampen te vervangen krijgen een klimaatneutraal buurtfeest met alles er op en er aan! Kant-en-klaar aangeboden door het enthousiaste Klimaanteam.

 

Fase 1: Eerste bestelronde (afgelopen)

De eerste fase van de samenaankoop was een groot succes. Ze werd intussen afgesloten met het leveren van de LED-lampen aan de bestellers. Bedankt aan alle deelnemers!

Op basis van het aantal geïnteresseerden en een schatting van het aantal lampen, onderhandelden we met een aantal leveranciers over de voordeligste prijs en de meest duurzame lampen. We selecteerden de leverancier met de beste voorwaarden en stelden het aanbod samen voor de samenaankoop. We organiseerden een infomoment in de Keldermanszaal van het Mechelse stadhuis waarop geïnteresseerden de lampen konden komen bekijken, de nodige (technische) uitleg en alle informatie over de samenaankoopprocedure kregen. De bestelpagina op onze website werd in orde gebracht, vanaf 15 november opende de bestelronde en werd afgesloten op 31 december 2018.

 

Fase 2: Tweede bestelronde (afgelopen)

Vanaf half januari 2019 is de tweede bestelronde geopend. Alle inwoners van Mechelen, maar ook van randgemeentes Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver, Willebroek en Duffel, kunnen opnieuw zuinige en duurzame LED-lampen bestellen. Prijzen en lampenaanbod zijn ongewijzigd ten opzichte van de eerste bestelronde.
Ook de groepscompetitie loopt door in fase 2. Je kan kiezen voor een van de groepen die zich al in fase 1 registreerden of een nieuwe groep aanmaken en je vrienden en kennissen aanmoedigen om voor jouw groep te bestellen.

 

Hoe gebeurt de levering?

Je hebt de keuze tussen een levering aan huis of om de bestelling zelf af te halen op een van onze ophaalpunten. Het ophaalpunt van je keuze, kan je selecteren op de bestelpagina. Voor levering aan huis wordt een forfetaire kost van €5 aangerekend.

 

LED op! groepscompetitie

De zuinigste groep omdat jullie de meeste ledlampen hebben vervangen in het kader van deze samenaankoop, word je in de bloemetjes gezet. Klimaan, ZES en Mechelen klimaatneutraal trakteren jouw groep dan op een duurzaam feest. Onze feestploeg komt naar jou toe en bezorgt je animatie, drinken en eten om u tegen te zeggen.

Ook in de randgemeenten is er een mooie prijs te winnen voor de groep die het meeste lampen besteld.

 

Blog Led Op!

RESCOOPs United: verslag van een geslaagde dag!

RESCOOPs United: verslag van een geslaagde dag!

Op zaterdag 25/09 was het weer zover! Op het ‘REScoops United’ event verzamelden de energiecoöperaties met zijn allen om informatie te delen en bij te praten. Het was op meerdere vlakken een bijzondere dag. Niet alleen was dit het eerste grote live-event sinds de...

Lees meer
Een klimaatsocialere wereld, wat kan je als burger doen?

Een klimaatsocialere wereld, wat kan je als burger doen?

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Tijd om even stil te staan bij het vorige jaar en plannen te maken voor het nieuwe jaar. Hoe kan je als burger je steentje bijdragen aan een klimaatsocialer Mechelen? Wil je iets doen, maar weet je niet waar te beginnen? Om je...

Lees meer

Kalender Led Op!

Geen evenementen van deze categorie.